Kooklessen met lunch en wijnproeven

De keuken speelde, en speelt nog steeds, een centrale rol in de Italiaanse cultuur. Tijdens uw verblijf hier heeft u een ideale mogelijkheid om hiermee in contact te komen. Om kennis te maken met zijn tradities, zijn geheimen te ontdekken en zelf wat te experimenteren.

Midden in het Toscaanse landschap ligt de podere waar wij u naar toe gaan brengen. Daar gaan wij samen aan de slag om een vijftal typische Toscaanse recepten te bereiden. Het menu zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn:.

2 verschillende soorten antipasti; voorgerechten.

Een hartige taart

Een pasta gerecht

Een hoofdgerecht; vlees met contorni

Nagerecht

Aan het eind van de kookles verplaatsen wij ons naar de veranda voor een aperitief samen met een frisse witte wijn. Gevolgd door een selectie van rode wijnen die allemaal, door hun karakter en smaak, passen bij de gekozen gerechten. Alle wijnen zijn afkomstig en geselecteerd bij de beste wijnhuizen uit de omgeving.

In ieder geval maakt u kennis met de Rosso di Montalcino, de Brunello en de Vin Santo; allemaal typische wijnen uit de omgeving.

Tijdens het eten en het proeven van de wijnen kunt u heerlijk genieten van het vergezicht over de glooiende Toscaanse heuvels.

Aan het eind van de tour krijgt u een geïllustreerd boekje mee met recepten en informatie over de wijnen die u die dag geproefd heeft.

Meer informatie »
  • Kooklessen met lunch en wijnproeven

Prijzen kooklessen met lunch en wijnproeven

Kookcursussen 09.45 tot 17.30 uur
Aantal personenPrijs p.p.Totaal
2 personen€ 125€ 250
3 personen€ 110€ 330
4 personen€ 100€ 400
5 personen€ 95€ 475
6 personen€ 90€ 540

 

Overige activiteiten