Nieuw: gastronomische dagtour naar Pienza

Tijdens uw verblijf heeft u de vrijheid om uw vakantie naar eigen wensen in te vullen en te genieten van al het moois wat Toscane te bieden heeft.

GASTRONOMISCHE DAG TOUR NAAR PIENZA

Een hele dag in en rond het plaatsje Pienza.

De eerste stop is bij een biologische ‘pastificcio’ en kijk hoe de pasta wordt gemaakt. Van de verse ‘pici’ van de Val D’orcia tot aan het winkel product. U kunt hier op verzoek pasta recepten krijgen zodat u thuis in de keuken deze pasta producten kunt uit proberen. Deze producent is een van de beste in Toscane.

Na dit bezoek brengen wij u naar Pienza om typische Toscaanse producten te proeven zoals chocolade, grappa en koekjes. Dit doet u bij een klein winkeltje in Pienza van een wat ouder echtpaar die hier al 30 jaar in de weer zijn.

Vervolgens koffie en dan heeft u wat tijd om zelf wat door het dorp te scharrelen. Bekijk de locale boetiekjes, buitengewoon mooie gebouwen, huizen, tuinen, het paleis en de vele mooie vergezichten.

We nemen u mee naar een van de vele fantastische restaurants in Pienza voor een relaxte lunch. Daarna naar een kaas producent, ‘caseficcio’, net buiten het dorp. Hier laat onze enthousiaste kaasboer u zijn werkplaats zien waar hij niet minder dan 32 verschillende types Pecorino maakt. Hier kunt u kaas proeven onder het genot van een glas wijn.

Aan het eind van de dag heeft u veel van de typisch gastronomische producten van Toscane geproefd en er hopelijk van genoten.

Ga voor meer informatie naar het tabblad activiteiten, hier vindt u tevens een overzicht van de prijzen.

 

 

 

 

Meer berichten »
  • Nieuw: gastronomische dagtour naar Pienza