Informatie over de streek Toscane

Agriturismo in de streek Toscane
Voor uw verblijf in deze mooi streek van Toscane biedt Bella Toscane u verschillende agriturismi aan. De agriturismi zijn allen gelegen in dezelfde streek tussen Siena en Montalcino. Dat heeft de praktische reden om het contact persoonlijk te houden, maar het heeft eveneens als reden dat dit een van de mooiste gebieden in Toscane is. Het is een landbouwgebied waar nog weinig nieuwbouw te vinden is. Velden vol zonnebloemen, en de glooiende heuvels met hier en daar de welbekende hooibalen sieren hier de vergezichten. Daarnaast zijn de agriturismi centraal gelegen voor uitstapjes naar karakteristieke dorpjes en steden in de buurt, of het ondernemen van activiteiten waar Bella Toscane eveneens in bemiddelt.

Klik hier voor het aanbod van vakantiewoningen in Toscane >>

De streek
Bella Toscane verkoopt appartementen en villa’s in de streek tussen Siena en Montalcino. Dat heeft de praktische reden om betrokken te kunnen blijven, maar dit is ook persoonlijk een van de mooiste streken in Toscane volgens Bella Toscane. In dit landbouwgebied is nog weinig nieuwbouw te vinden en de vergezichten worden gesierd door glooiende heuvels vol zonnebloemen en de welbekende hooibalen. Het is daarnaast een centrale plek voor uitstapjes naar de vele karakteristieke dorpen en steden, of voor een dagje naar de kust.

De villa’s

Bella Toscane heeft verschillende vrijstaande villa’s in de verkoop en een pand met vier verdiepingen in het dorpje Chiusure. Bella Toscane biedt zowel een compleet gerenoveerde villa, als projecten die u in eigen smaak kunt ‘afbouwen’. Mocht uw droomhuis er niet tussen staan dan kunt u bij Bella Toscane een zoekopdracht plaatsen. Wij proberen dan het huis te vinden wat bij uw wensen past.


Bella Toscane biedt tevens een aantal appartementen aan. Alle appartementen zijn onderdeel van een restauratieproject. Het gaat om een oude ‘podere’, die volledig gerestaureerd wordt opgeleverd. De verschillende appartementen beschikken allen over een privé tuin en overdekte parkeerplaats. Ook wordt er een gezamenlijk zwembad aangelegd. De appartementen worden op traditioneel Toscaanse wijze verbouwd, waarbij u moet denken aan balkenplafonds en natuurstenen vloeren. Ook voor uw zoektocht naar appartement naar uw wensen kunt u Bella Toscane inschakelen.

Klik hier voor het aanbod van appartementen en villa’s in Toscane >>

Wijn in Toscane
De Chianti streek in Toscane is bekend vanwege zijn gelijknamige wijn, maar ook in de streek bij Montalcino zijn er goede wijnen in overvloed. Zoals de Brunello di Montalcino, gemaakt van de Sangiovese druif die groeit in het gebied rondom Montalcino. De Brunello is een van de betere wijnen die u ook buiten Italië veel tegenkomt. Tijdens de tour bezoekt u de kelders van een van de vele wijnboeren in Montalcino. U krijgt te zien hoe de wijn wordt gemaakt, en hoe deze rijpt in de enorme houten vaten. Uiteraard vervolgd door het wijnproeven en wellicht een likeurwijn als grappa of Vin Santo.

Kaas in Toscane
In de streek waar Bella Toscane actief is, zult u vele winkeltjes vol Pecorino kaas tegenkomen. Deze kazen zijn gemaakt van de melk van ‘la pecora’, het schaap. De kaas heeft een unieke sterke geur en smaak. De tour gaat onder andere langs een agriturismo waar ze 32 verschillende soorten Pecorino maken.

Keuken in Toscane
De keuken heeft altijd een centrale rol gespeeld in de Italiaanse cultuur. De Toscaanse keuken verschilt overigens op vele aspecten van de traditionele Italiaanse keuken. Maar waar u ook aan tafel gaat, de menukaart bestaat altijd uit meerdere gangen. Er wordt begonnen met de antipasti, een koud voorgerecht wat bedoeld is om de eetlust op te wekken, zoals crostini, bruschetta of salade zoals insalata Caprese. Vervolgens gaan ze verder met I primi, het warme voorgerecht. In Nederland eten we pasta als hoofdgerecht, maar in Italië behoort dit tot de warme voorgerechten. Hierna begint men met I secondi, het hoofdgerecht. Dit bestaat uit vlees of vis. Het nagerecht vindt u onder de naam dolci, oftewel: zoet! Zoals de welbekende tiramisu. Tijdens de kooklessen leert u een vijftal typische Toscaanse recepten te bereiden zoals bruschetta, saltimbocca en tiramisu.

Klik hier voor activiteiten in Toscane >>

  • Informatie over de streek Toscane