Lucignanello Bandini

Heerlijke ouderwetse luxe en helemaal mijn favoriet. Deze fijne ‘Azienda Agrituristica” vindt u middenin het centrum van het werkelijk geweldige, eeuwenoude, kleine dorpje Lucignano d’Asso.

Omringd door heuvels, zo ver het oog kan zien, eeuwenoude olijfbomen en dichte bossen, bewoond door herten, hazen en fazanten. Dit gehuchtje bestaat uit 2 verharde straten, 2 kerken, een kasteel, een klein winkeltje en wat kleine huizen die uitkijken over de glooiende akkers en stukken bos met aan de horizon Monte Amiata die hoog uittorent boven het Toscaanse landschap.

Al 600 jaar is de eigenaar van dit dorp de familie Piccolomini. Deze familie was verbonden met belangrijke gebeurtenissen tijdens de renaissance. Recentelijk gerestaureerd als een tijdelijk onderkomen voor mensen die zoeken naar een vakantie in absolute rust.

Zoals bijvoorbeeld Casale Sarageto; met zijn 5 huizen vertegenwoordigen zij, door hun smaakvolle en elegante inrichting, de stijl en cultuur van de voorbije tijd. De kleuren van de huizen zijn de typische roze/beige kleur van de “Crete Senesi”; de Sienese kleigrond die de basis vormen van het aardewerk uit deze streek. Op korte afstand liggen de steden Siena, Montalcino en Montepulciano waar u kunt genieten van de plaatselijke keuken en hun adembenemende schoonheid. Zoveel meer dan alleen een plek om te slapen...

Overzicht onderdelen

 • Appartementen

  Diverse appartementen

  Lees meer over appartementen »
 • Villa

  CASA SARAGETO Dit is een recent gerestaureerde boerderij uit de 18e eeuw en bevindt zich net buiten de borgo.

  Lees meer over villa »
 • Faciliteiten

  HET ZWEMBAD VAN DE BORGO In het midden van het dorpje kunt u via een wentel trap en stenen treden naar de top van de heuvel. Hier ligt tussen de olijfbomen het zwembad met panoramisch uitzicht. Een zeer bijzonder 360 graden uitzicht over de omliggende heuvels.

  Lees meer over faciliteiten »
 • Producten

  In tegenstelling tot vele delen van Toscane is het gebied van de ‘Crete Senesi’ en het naast gelegen Val d’Orcia gebleven zoals het in het verleden was; geen industrie en nog het gewone boeren landschap.

  Lees meer over producten »
 • Locatie

  Het dorpje Lugignano d'asso ligt op een van de heuvels tussen Siena en San Giovanni d'Asso, ca 40 kilometer ten zuiden van Siena.

  Lees meer over locatie »
 • Omgeving

  Niets wat dit kan overtreffen: de prachtige schoonheid van het platteland nabij Siena: het is adem-be-nemend. Uw zintuigen worden al gauw beloond met de schoonheid dat dit betoverende gebied van Italië te bieden heeft.

  Lees meer over omgeving »
 • Prijzen

  Prijzen zijn afhankelijk van de tijd van het jaar, de groepsgrootte en de lengte van het verblijf. U moet uitgaan van een gemiddelde dagprijs van 200 Euro.

  Lees meer over prijzen »
Reserveer nu

Locatie